Gastro fest uz obilje veselja i plesa

Pogledajte program 24. Đakovačkih bušara! I ove godine Vas na gradskom Korzu očekuje Gastro fest, a nakon toga se pripremite za bušare koji će Vam donijeti obilje smijeha, veselja, plesa i bezbrižnosti.

S posebnim zadovoljstvom najavljujemo Vam pokladnu manifestaciju 24. ”ĐAKOVAČKI BUŠARI” koja će se održati 27. i 28. siječnja 2018. godine.

I ove godine organizatori 24. ”ĐAKOVAČKIH BUŠARA” su Grad Đakovo i Turistička zajednica grada Đakova.

Đakovački bušari po 24. puta oživljavaju pokladne običaje, pjesmu, ples i ludost kroz ulice našega grada, a mi Vas kao organizator pozivamo da budete dio bušarske povorke i pokladnog veselja.

Sama manifestacija se sastoji od Pokladnog gastro festa – ”Mrsna i nemrsna jela kroz poklade i korizmu” i ocjenjivanja i degustacije kobasice (u dopodnevnim satima) te centralnog događaja Đakovačkih bušara –Pokladne povorke (u popodnevnim satima) – 27. siječnja 2018. i Pokladnog jahanja u Selcima Đakovačkim – 28. siječnja 2018.

Centralni događaj će se održati u subotu, 27. siječnja 2018. godine. Povorka će se kretati od Starog DVD-a – prostorija KUD-a ”SKLAD” u ulici Matije Gupca 30 (okupljanje skupina) kroz gradsko Korzo do Trga dr. Franje Tuđmana gdje se povorka zaustavlja da bi gradonačelnik Đakova predao bušarima vlast u gradu i gdje će biti kratko predstavljanje grupa, zatim povorka kreće do gradske nastavno športske dvorane gdje je osiguran zatvoreni topli prostor u kojem će biti poslužena hrana i piće i gdje će se održati prigodan program.

U pokladnoj povorci 24. Đakovačkih bušara očekuje se oko 40-ak skupina. Obuhvaćena je cijela Hrvatska, od područja Kastavštine, Opatije, Omiša, Brista, Kutine, Vrbovca, Vukojevaca, Baranjskog Petrovog Sela, Draža i naravno Đakova i Đakovštine. Na ovogodišnje Đakovačke bušare dolaze nam sudionici iz Mađarske i Slovenije.

Sastavni dio pokladne povorke su naravno i konjanici sa pokladnim jahanjem.

 

 

Podijeli...

Read Previous

Najveća međunarodna treking utrka

Read Next

Silk Road Tourism Workshop

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.