Kako privući goste u vaš smještaj? Donosimo vam tri načina pomoći kojih to možete ostvariti i tako gostima pružiti nezaboravno iskustvo.

 

 

Svi mi volimo darove

Prvi dojmovi su važni u ugostiteljskom poslovanju iako vaši gosti vjerojatno već imaju ideju o vašem hotelu s web stranice. Također je važno darovati im mali dar kad napokon dođu u svoju sobu.

Ovisno o lokaciji vašeg hotela, iznosu dana i soba koje su bukirane čak i za sezonu. Možete dodati tradicionalni/lokalni suvenir vašeg hotela s njegovim imenom, besplatno piće ili brošuru s informacijom o tome što mogu raditi u destinaciji. Važno je stvoriti trenutak ili objekt koji ih podsjeća na vaše usluge.

Pristupačan wifi

Ili barem objasnite vašim mušterijama o tome gdje mogu naći pristup internetu. Ako ste inovativni s online bookinzima, društvenim mrežama, e-trgovinom, a vaša postrojenja nisu na istoj online frekvenciji onda imate problem. Možete dodati naljepnicu na ključ ili karticu vašeg gosta da im date do znanja koja je wifi šifra. Osim toga možete stvoriti cijelo internetsko područje blizu recepcije da uključite vaš laptop ili kompjuter.

Jedinstven stil nudi očaravajuće iskustvo

Sve incijative navedene iznad nisu dovoljno dobre ako vaši proizvodi, usluge i pogotovo vaše osoblje nisu jedinstveni.

Kako dobiti taj faktor razlike? Prvo, razmislite o vašem imidžu korporacije, što prenosite vašem gostu preko dekoracija, način na koji se vaši zaposlenici odnose prema novim gostima kad se prijave. Koliko dobro vaš tim poznaje grad i kako informiraju goste. To su sve detalji koji mogu pretvoriti osrednji posjet u prosječnom hotelu u očaravajuće iskustvo.

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar