U istraživanju koje provodi Norwegian Cruise Lines, Dubrovink je iza sebe ostavio Veneciju, Kopar, Split, Krf, Katakolon i Vallettu.

Norwegian Cruise Lines (NCL) je provela istraživanje tijekom prvog dolaska broda Norwegian Spirit, koji je u Dubrovniku boravio 17. travnja s oko 2200 putnika, na putovanju od Valette (ukrcaj) do Venecije (iskrcaj), a pored tri navedena grada brod je posjetio i Krf, Katakolon, Split te Koper u periodu od 13. do 20 travnja 2018. Tom prilikom je Dubrovnik odnio pobjedu te je proglašen najboljom destinacijom ostavivši iza sebe Veneciju, Kopar, Split, Krf, Katakolon i Vallettu.

Radi se o redovitom ispitivanju zadovoljstva gostiju putem upitnika koje kompanija Norwegian Cruise Lines (NCL) provodi na svakom putovanju, a odnosi se između ostalog i na ocjenu svake pojedine destinacije prema nekoliko parametara: opća turistička ponuda destinacije, kvaliteta autobusa i vodiča na izletima i shuttle service-u, čistoća destinacije te opći dojam.

S aspekta agencijske usluge u destinaciji, kompanija ocjenjuje i participaciju gostiju na izletima i u dubrovačkom slučaju ista je iznosila nešto više od 40% što je daleko bolji rezultat nego u drugim lukama, a također i daleko iznad prosjeka Dubrovnika (25-30%). Temeljem ovoga, Dubrovnik se zaista može pohvaliti odličnim početkom jer je u svim parametrima nadmašio konkurenciju. Podsjetimo Norwegian Cruise Lines (NLC) je jedna od cruise kompanija za koje usluge izleta na kružnim putovanjima pruža Gulliver travel dio Intercruises grupe.

Ostavite komentar