Nema uspoređivanja iznajmljivača s luksuznim hotelima

Dražen Prša/Glas otoka

Jedan od ciljeva izmjena Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti je uspostava jednakih pravila za slične usluge, pri čemu privatni iznajmljivači neće biti prisiljeni na standarde iz hotela s pet zvjezdica, rekao je u četvrtak ministar turizma Gari Cappelli.

Upitan za komentar negativnih reakcija privatnih iznajmljivača na prijedlog izmjena Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti koji je prošli tjedan pušten u javnu raspravu, Cappelli je u četvrtak nakon sjednice Vlade istaknuo kako namjera nije uvođenje obveza i standarda iz hotela s pet zvjezdica u privatni obiteljski smještaj.

“Nije riječ o tome da se uspoređuju samo s hotelima. Imamo, na primjer, pružanje jednostavnih ugostiteljskih usluga u kioscima i objektima na plažama. Tražimo samo ujednačavanje pružanja takvih usluga, pri čemu ih ne uspoređujemo s hotelima s pet zvjezdica”, rekao je Cappelli.

Pri tome je naglasio da “apartmani uopće nisu problem, a njih je 80 posto”, nego vjerojatno sobe s kupaonicama.

“Ljudi koji u njima odsjedaju traži da im se negdje kuha i tu će se napraviti ravnomjernost. Naravno da ih ne možemo uspoređivati s hotelima s pet zvjezdica i da će imati blaži pristup, ali logično je jedno praktično izjednačavanje tih usluga”, rekao je Cappelli.

Izvor: Seebiz

Podijeli...

Read Previous

U ožujku ostvareno milijun noćenja

Read Next

Razvoj turizma uz potporu EU

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.