Ovogodišnje najpoželjnije zimsko mjesto za odmor je nevjerojatni ledeni hotel s tematikom Igre prijestolja u Finskoj.

Fanovi Igre prijestolja uživajte! Nevjerojatan ledeni hotel s temom Igre prijestolja otvorio se na smrznutom sjeveru, zajedno sa zmajevima, zastrašujućim Bijelim Hodačima i ostalima. Međutim, oni koji žele rezervirati boravak morat će poslati žestoki žig. Dolazi ljeto, a hotel će biti tamo samo do početka travnja 2018. godine. Izgrađen u suradnji s HBO-om, televizijskom mrežom iza popularne serije, smještenom u finskoj Laponiji umjesto Beyond the Wallu, novi hotel u Lapland Hotels SnowVillage je u potpunosti uklesan iz leda i snijega.
Zamršene skulpture od leda koje prikazuju teme i likove iz gracirajućih 14 spavaćih soba i 10 apartmana: na primjer, jedna soba ima ogromnu rezbariju demonskog Bijelog Hodača koji se nalazi iznad kreveta. Tu je i zmajsko klizalište, ledena replika željeznog prijestolja, čuvana je Planina koja vozi, oznake velike kuće Westerosi na zidovima, te rekonstrukcija Dvorane lica Braavosi. Drugi zmaj čuva Ledeni bar, vjerojatno gledajući kako se neumoljiva zabava takvog tipa pronađenog u Kraljevom grudobranu ne odvija. Pića se poslužuju u ledenim čašama, a ne u zlatnim čašama, dok se u susjednom restoranu Led može naručiti odrezak od soba umjesto od konja.
Za parove koji žele zapečatiti vezu između svojih kuća, postoji čak i kapelica za vjenčanje na licu mjesta. S temperaturama u cijelom ledenom hotelu na hladnom minus pet stupnjeva Celzija, preporučljivo je da gosti ostanu u ledenoj sobi samo jednu noć; odvojene dnevne kabine pružaju topliji smještaj kako bi se omogućio produženi boravak bez podlijevanja hipotermiji. Hotel također nudi mnoge aktivnosti, uključujući sanjkanje na snjegu, motorne sanjke, skijašku utrku i tečajeve klizanja. Također je izvrsno mjesto za gledati neodoljiva sjeverna svijetla, a Snowvillage selo nudi motorne sanjke namjenjene za taj fenomen. Sobe u hotelu s ledom počinju od 167 eura noću, uz dodatnu naknadu od 15 eura za ulazak u Snowvillage. Rezervacije su dostupne za boravak do 8. travnja 2018.

 

Ostavite komentar