Napisale i snimile: Irma Kurtalić i Šejla Botonjić

Rukovodstvo Opće bolnice Pula obišlo je danas gradilište novog bolničkog kompleksa. Tijekom obilaska gradilišta, ravnateljica bolnice Irena Hrstić opisala je cjelokupan sadržaj nove zgrade, koja uključuje sedam katova. Svaki kat bolnice predviđen je za različiti medicinski odjel; kirurgija, psihijatrija, infektologija, pedijatrija…

Nova bolnica uključivat će i dodatne sadržaje, poput dvorane za izvođenje različitih seminara i predavanja, ljekarnu, restoran za djelatnike te kafić koji će biti mjesto okupljanja svih dionika bolnice. Najmodernija bolnica u Hrvatskoj omogućiti će sobe koje će sadržavati SOS poziv za medicinske sestre, televiziju, wi-fi, sanitarni čvor, te dovod plina do svakog kreveta. Zbog unapređenja djelatnosti, uvesti će se „zračna pošta“ koja će djelatnicima omogućiti bolju koordinaciju među odjelima.

Svaki pacijent prijavom na info pult dobiti će košuljicu i identifikacijsku narukvicu za pojedini odjel. Nakon obavljenog pregleda, pacijenti će se odjavljivati također na info pultu, gdje će podmiriti troškove ukoliko oni postoje.

Ravnateljica bolnice naglasila je da radovi trebaju biti završeni do Uskrsa 2019. godine, a već sljedeće godine u ljetnom periodu odjel patologije će biti preseljen u novu zgradu.

Ostavite komentar