Ovog ljeta Turistička zajednica grada Rovinja, tvrtka Vedras te hotelijerska kompanija Maistra kao generalni sponzor, u Rovinj dovode svjetski poznate domaće i svjetske glazbenike u sklopu Rovinj Summer Music Festivala.

Kvalitetan program festivala, produkcija i lokacije koncerata obogatit će kulturnu i turističku ponudu grada, te privući brojnu domaću i internacionalnu publiku.

Festival će 9. lipnja otvoriti koncert vrhunske britanske pop pjevačice Sophie Ellis Bextor na pijesku plaže Porton Biondi s početkom u 22 sata. Osim što je ovo njezin prvi nastup u Hrvatskoj, isti će se održati tijekom trajanja Rovinj Beach Polo Cup-a. Sophie Ellis Bextor probila se u kasnim 90-ima kao vodeći vokal indie rock skupine Theaudience. Nakon što se skupina raspala, Ellis-Bextor nastavila je kao solo vokal i u ranim 2000-ima postigla svjetski uspjeh. Njezina glazba spoj je popularne pop, disko i nu-disko glazbe s utjecajem elektroničke glazbe 80-ih. Sophie je poznata po hitovima koji su krasili sam vrh britanskih i svjetskih TOP ljestvica poput If This Ain’t Love, Murder on the dance floor, I won’t change you, Music Gets the Best of Me. Imala je uspješne suradnje je s brojim glazbenicima kao što su Freemasons, Bob Sinclair, Calvin Harris, George Michael.

Krajem srpnja, točnije 27.7., s početkom u 21 sat, na otoku sv Andrija koji se nalazi tek nekoliko minuta vožnje brodom od centra Rovinja, održat će se jazz koncert novijeg glazbenog projekta Petit Standard Trio. Riječ je o originalnoj glazbenoj interpretaciji jazz kanona koju će izvesti renomirana hrvatska pjevačica Vesna Pisarović, uz pratnju jednog od vodećih imena svjetske jazz scene, bubnjara Johna Betscha, te njemačkog basista i kompozitora Henninga Sievertsa.

Početkom kolovoza, Festival u Rovinj dovodi talijansku jazz i soul senzaciju Maria Biondia ili kako su ga glazbeni kritičari prozvali “talijanski Barry White”. Publiku na plaži Porton Biondi 4. kolovoza s početkom u 21 sat očekuju Biondijevi najpoznatiji hitovi This is What You Are, Shine On, What Have You Done to Me te pjesme s posljednjeg albuma.

Iako je Festival prvotno najavio tri glazbena imena, zbog odlične prodaje ulaznica i velikog broja posjetitelja koji će tijekom lipnja boraviti u destinaciji, ovih dana zakazan je dodatni koncert u programu RSMF-a. 21.lipnja, Tony Centinski & Orkestra povest će sve posjetitelje kroz glazbeno putovanje nazvano #samoljubav. Na repertoaru će osim već dobro poznatih Tonyjevih hitova, biti najljepše pop i crossover pjesme, te svjetski hitovi u originalnim aranžmanima i uz pratnju gudačkog orkestra. Tony će izvesti Caruso i Nessun Dorma, ali i rock hitove kao što su Here I go again, Bed of roses i mnoge druge.

Ulaznice za koncerte dostupne su na eventim.hr. Ulaz na koncert Petit Standard Tria je besplatan.

09.06. / 22h – Sophie Ellis Bextor, plaža Porton Biondi

21.06./ 21h – Tony Centinski & TonyC Orkestra, plaža Porton Biondi

27.07./ 21h – Vesna Pisarović & Petit Standard Jazz Trio, otok sv Andrija

04.08./ 21h – Mario Biondi, plaža Porton Biondi

Ostavite komentar