Predstavljen projekt ‘Safe stay in Croatia’

Press/MinT

Ministarstvo turizma i sporta je u četvrtak, 25. veljače u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, u Zagrebu predstavilo projekt nacionalnih oznaka “Safe stay in Croatia”. Tim povodom lansirana je i web stranica safestayincroatia.hr.

Press/MinT

Riječ je o projektu koji je namijenjen turistima i svima koji pružaju usluge u turizmu, a uvođenje oznake značajno je za brendiranje Hrvatske kao sigurne turističke destinacije. Nacionalna oznaka “Safe stay in Croatia” dodjeljuje se turističkim subjektima i drugima u lancu pružanja usluga. Oznaka s QR kodom stavlja se na vidljivo mjesto te jamči da se objekt pridržava svih epidemioloških mjera i preporuka zdravstvene zaštite.

“Sigurnost zdravlja naših gostiju smo stavili na prvo mjesto i prije pojave koronavirusa. Turisti u Hrvatsku dolaze ne samo zato što je atraktivna, nego i sigurna destinacija, a to su pokazala u brojna istraživanja”, istaknula je ministrica Nikolina Brnjac. Naglasila je kako je resorno ministarstvo odlučilo dodatno pozicionirati Hrvatsku kao sigurnu destinaciju dodijeljivanjem nacionalnih oznaka

U sklopu projekta izrađeni su sigurnosni protokoli u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo te s strukovnim udrugama započeta je edukacija na terenu, a putem web stranice safestayincroatia.hr turistički dionici mogu aplicirati za oznaku. Ova stranica prevedena je na osam stranih jezika za eminentna tržišta.

“Propisanim protokolima uključeno je više od 2 tisuće dionika u turističkom sektoru. Važno je da je nacionalna oznaka kroz protokol dostupna od najmanjeg privatnog apartmana do najvećeg hotelskog lanca, nacionalnih parkova, marina do turističkih vodiča”, rekla je ministrica Brnjac.

Naglasila je da postoji sedam kategorija i 25 podkategorija za koje se može prijaviti za oznaku.

Direktor Hrvatske turističke zajednice, Kristjan Staničić, osvrnuo se na promotivne aktivnosti ovoga projekta, a one će se provoditi na domaćim i inozemnim tržištima u ožujku i travnju.

“Idemo na najeminentnija tržišta, uglavnom Europe, dakle Njemačku, Austriju, Italiju, Poljsku, Veliku Britaniju, Nizozemsku, Francusku, Češku, Slovačku i Mađarsku, ali ne izostavljamo niti ostala daleka tržišta”, izjavio je Staničić.

U promociji projekta i pozivanju stranih turista u Hrvatsku koristit će se različiti kanali, od kojih su ključni društvene mreže primjerice Facebook i Youtube, ali i najčitaniji internernetski portali.

Ivana Vranješ/Glasotoka.hr

Podijeli...

Read Previous

Pripazite prilikom paljenja vatre na otvorenom

Read Next

Gradu Rovinju odobreno dodatnih 35 milijuna kuna za provedbu projekta aglomeracije