• 22. siječnja 2021.

Privatni smještaj za ljubitelje povijesti i kulture

Izvor: stocksnap.io

Mnogi europski privatni iznajmljivači na destinacijama poput Pariza, Londona, Berlina i drugih svojim gostima, zainteresiranima u prvom redu za povijest i kulturu, omogućuju potpuno iskustvo nudeći im privatni smještaj namješten u različitim stilovima. Svaki od njih priča svoju priču, karakterističnu upravo za određeni kraj u kojem gosti odsjedaju. Apartmani, sobe, stanovi i ostali smještajni objekti tako su mjesta gdje se isprepleće moderna tehnologija (Wi- Fi, televizija, telefon) sa onim starim što cijelom iskustvu putovanja daje dodatnu vrijednost. Ako je vaš tip gosta upravo ljubitelj klasičnih glazbenih komada, slikovnih prikaza plemića ili kipova koji podsjećaju na grčke i rimske junake, zašto mu ne bi pružili prostor za istraživanje? Zašto ne bi i njegova blagovaonica, soba ili terasa (ako je iznajmljujete) bili turistička atrakcija?

Ljubiteljima glazbe glazba!

Razmislite. Voli li vaš tip gostiju klasičnu glazbu? Želi li ići tragovima starih glazbenika? Planirate li takvim gostima iznajmljivati takav smještaj? Ako ste na ova pitanja odgovorili potvrdno, zašto ne biste, primjerice u dnevnu sobu, hodnik ili neku drugu prostoriju stavili predmete koji će rekonstruirati neku od starih glazbenih oaza.

Izvor: stocksnap.io

Glasovir u dnevnoj sobi (po mogućnosti prikladno uređen) mogao bi gostu „pojačati sluh“ i stvoriti okruženje baš prikladno za izvođenje starih skladbi koje stvaraju jako ugodno okruženje. Lijepe uspomene mogle bi još stvoriti i slike na zidu sa prizorima često obrađenima u tim starim skladbama, a ako ste u mogućnosti, možete dodati i još koji instrument i tako stvoriti čaroliju kojoj će se gost rado vraćati.

Druga vremena i junaci za ljubitelje povijesti

Jesu li vaši gosti ljubitelji povijesti? Vole li stajati i proučavati slikovni prikaz života iz 19. stoljeća ili pričati o kipu grčkog junaka? Onda biste im to trebali i omogućiti u prostoru kojeg im iznajmljujete. Ako niste u mogućnosti naručiti izradu takvih slika i kipova, pogledajte malo po lokalnim trgovinama, ali i na Internetu.

Izvor: stocksnap.io

Danas postoji veliki broj stranica i e- trgovina na kojima se takve stvari mogu naći po vrlo povoljnoj cijeni. Nemojte se bojati uložiti. Gost koji ima lijepe uspomene vraćat će se i pričati o tome svojim prijateljima i poznanicima istih ili sličnih preferencija.

Galerija za umjetnike

Vole li vaši gosti posjećivati galerije? Cijene li radove novih umjetnika? Prate li trendove u suvremenoj umjetnosti?

Izvor: stocksnap.io

U tom slučaju stvaranje male privatne galerije u prostoru u kojem će boraviti moglo bi se činiti kao jako dobra ideja. Mogli biste također organizirati i prodajnu izložbu, posebno ako znate nekog umjetnika koji izrađuje kipove ili slike. U svakom slučaju, cilj je da vaši gosti ispune cilj svojeg putovanja, a to je potpuni umjetnički doživljaj.

Ivana Tucak

Read Previous

Besplatne edukacije u Poreču

Read Next

Teško ozlijeđen vozač u Funtani

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *