Zagrebački poduzetnik i investitor Nenad Bakić u Vukovaru planira razvijati projekt kulturnog turizma.

Zagrebački poduzetnik i investitor Nenad Bakić od Trgovačkog suda u Osijeku, kupio je parcelu u Vukovaru, na Vučedolu pored muzeja vučedolske kulture, gdje planira razvijati projekt kulturnog turizma, objavio je poduzetnik na svojem Facebook profilu.

Kako je Nenad Bakić jučer objavio je na svojem Facebook profilu „„Danas je Trgovački sud u Osijeku donio rješenje po kojem sam krajem prošle godine uspješno kupio (tj. dao polog – sad još trebam kupiti) parcelu kraj Vučedolskog muzeja s devastiranim. Bungalovima. Naravno, ti bungalovi su bezvrijedni, trebaju se srušiti, ali u mojoj viziji oni mogu biti dobri za kulturni turizam, kakav za sada ne postoji u Hrvatskoj, a sve u kontekstu planiranog Arheološkog parka“ piše Bakić te poziva svoje prijatelje da mu predlože što sve može ideje što bi se sve točno moglo napraviti na toj lokaciji.

Trgovački sud u Osijeku, nakon provedene javne dražbe, dosudio je nekretninu poduzetniku Nenadu Bakiću za koju je jedini licitirao, a radi se o iznosu od 452.465 kuna. Radi se o 23 kuće ukupne površine 13.435 m2, doduše devastiranom stanju, no zbog blizine Muzeja vučedolske kulture, kao i plana danjeg razvoja svakako se radi o atraktivnoj lokaciji.

Inače od otvorenja Vučedolski muzej posjetilo je preko 160.000 posjetitelja, a prema planu razvoja uz već postojeći prostor na kojem se nalazi Muzej vučedolske kulture, novih 10.000 četvornih metara preuzetih od tvrtke Vučedolska golubica zaokružit će priču Arheološkog parka na kojem će se naći za svakog ponešto. „Cilj nam je ponuditi našim posjetiteljima i turistima cjelodnevni program s raznovrsnim sadržajima, a pokušat ćemo u tu priču uključiti sve zainteresirane strane u Vukovaru i okolici“ ističe Darko Bilandžić, voditelj marketing Muezja vučedolske kulture.

U Arheološkom parku, tako će se naći planetarij, info pult, izletište, Vučedolska farma sa životinjama iz vremena Vučedolske kulture, poučne staze, izletnička zona, vidikovac, ali i radionice starih zanata. „U dogovoru s Lučkom kapetanijom Vukovar dogovaramo izgradnju brodopristana, kako bi panoramski turistički brod Bajadera mogao dovesti još više turista. Za sve posjetitelje u sklopu Arheološkog parka na raspolaganju će biti restoran, te smještajni kapaciteti, odnosno 24 bungalova“ dodao je Bilandžić.

Cijeli projekt Arheološkog parka trebao bi zaživjeti punim kapacitetom do 2023. godine, što će uvelike obogatiti turističku, ali i kulturnu ponudu Vukovara.

 

 

 

Ostavite komentar