• 22. siječnja 2021.

Rekordan promet zračne luke

Prošle godine zabilježen je rekordan promet Zračne luke Split koja je u prvih devet mjeseci imala veći broj putnika od Zračne luke Zagreb.

Splitska zračna luka godinu iza sebe pamtit će po rekordnom putničkom prometu u Resniku kojim je prošlo 2,81 milijun putnika i po prvi put u povijesti u prvih deset mjeseci imali su veći broj putnika od Zračne luke Zagreb, a najave za iduću godinu koje su uglavnom zaokružene, govore o daljnjem rastu i ugošćavanju čak tri milijuna putnika u 2018. godini.

2017. godinu Zračna luka Split će završiti sa 2,810 milijuna putnika i rastom od 23 posto. Taj indeks je do sada najveći na godišnjoj razini u zadnjih pet godina i zapravo je donio u apsolutnim brojkama rast od 510 tisuća putnika u ovoj godini.

Za ovu godinu se može očekivati daljnji snažan rast, iako će biti jako zahtjevno sve to ostvariti. Sada govorimo o najavama četiri milijuna aviosjedala prema Splitu i sa svim korekcijama dolazimo iznad brojke od tri milijuna. Treba za toliki broj osigurati prometnu povezanost, kvalitetu usluge, cijene…

Često se uspoređujemo u brojkama prometa prije rata, a Split je najveći promet imao sa oko milijun putnika, a sada smo gotovo na tri milijuna – kaže Lukša Novak, direktor Zračne luke Split.

 

 

Read Previous

Konoba Boccaporta

Read Next

Prva manifestacija Dana poslova

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *