Snack bar Alighieri restoran, marende, catering Pula

Na Danteovom trgu na broju 4 u samom centru Pule, smjestio se simpatični bistro Alighieri. Mogli bismo reći da je to mjesto koje nudi za svakog ponešto, odnosno da kakvog god ukusa bili što se hrane tiče- ovdje ćete zasigurno naći nešto fino za sebe. Uređen kamenom i drvom u retro stilu ovaj bistro osigurava opuštajuću, obiteljsku, domaću atmosferu čim u njega kročite. Ukoliko više volite svjež zrak, sjednite na prostranu, decentnu terasu.

Posebnost ovog bistroa jest definitivno njegova ponuda doručaka, što danas rijetko koje mjesto nudi. U ponudi svakodnevno nude omlete, sendviče, kroasane, slatke džemove, kekse pa čak i cornflakes. A kako biste jutro započeli kako treba, oni će Vam skuhati najukusniju Hausbrandt kavu. Ovaj bistro smješten pokraj fontane nudi svaki dan nova kreativna jela odnosno imaju bogatu ponudu koju svakodnevno mijenjaju. Tako ćete svaki dan moći birati između mesnog, ribljeg ili pak vegetarijanskog jela. Osim toga, u ponudi imaju i ‘a la carte’ jela koja možete birati sa bogatog jelovnika. Vikendom u ponudi imaju poseban obiteljski meni u kojem je juha, glavno jelo (riblje ili mesno) te salata. Pristupačne cijene zasigurno su nešto što privlači goste, no to ne znači da je kvaliteta upitna. Njihove namirnice su svježe i visoke kvalitete, a često se igraju namirnicama koje neki restorani u okolici niti ne nude. Osim tradicionalne, domaće, kontinentalne i mediteranske kuhinje, ovdje ćete moći probati na primjer kvinoju (quinoa), izrazito zdravu pseudožitaricu. Doista svaki dan nude živopisne, šarene kreacije na tanjuru. Ako želite pojesti nešto brzo, fast food- imaju svakodnevno u ponudi hamburgere, cheeseburgere, chickenburgere kao i tosteve i sendviče.

Da ne bi stali samo na tome, u ponudi imaju i vrhunske deserte, tople i hladne, kolače, torte i sladolede, a također kod njih možete naručiti i personalizirane torte, za rođendane, vjenčanja, godišnjice ili pak koju drugu prigodu. Svi deserti i sladoledi su isključivo iz njihove kuhinje, po talijanskim recepturama.

Svakodnevno imaju happy hour na ponudu ‘a la carte’ jela, odnosno obračunavaju Vam 10% popusta između 16 i 18 sati. U ponudi imaju i vrhunska vina, a ako volite koktele, mislili su i na Vas. Na koktele također možete ostvariti popust, odnosno između 22 sata i ponoći uz četiri naručena koktela dobivate jedan gratis. Počastite sami sebe, svoju obitelj ili prijatelje te posjetite Alighieri.

Ostavite komentar