Stožer civilne zaštite Istarske županije razmatra otvaranje terasa za caffe barove

Vedran Morin/iTurizam

U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije susreli su se danas predstavnici Obrtničke komore Istarske županije i Stožera civilne zaštite Istarske županije, a razgovaralo se o razvoju situacije s pandemijom koronavirusa i mogućnosti popuštanja nužnih epidemioloških mjera, s naglaskom na ugostiteljsku djelatnost.

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije, Dino Kozlevac, te ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo, dr. Aleksandar Stojanović, upoznali su predstavnike Komore s podacima o epidemiološkoj situaciji. Kako su naveli, trenutno stanje je stabilno, no i dalje je potreban oprez, osobito zbog situacije u susjednim županijama i državama. Istaknuli su zadovoljstvo komunikacijom i dobru suradnju.

Predstavnici Komore, predsjednik Robert Momić, predsjednik Ceha ugostitelja Stanislav Briškoski i tajnik Komore Eros Sorić, istaknuli su potporu radu Stožera civilne zaštite Istarske županije, te su naglasili kako je prioritet siguran tijek turističke sezone, osobito po pitanju restorana. Caffe barovi i slični objekti zainteresirani su za otvaranje terasa, s obzirom da je izdavanje kave i pića “za van”, smatraju, više psihološka, nego gospodarska mjera.

Na sastanku je zaključeno da će Stožer civilne zaštite Istarske županije, pod uvjetom da se zadrži stabilna epidemiološka situacija, donijeti odluku i zatražiti otvaranje terasa za caffe barove s 1. ožujkom 2021. godine, te će se nakon toga, u ožujku nastaviti razgovori o daljnjem popuštanju mjera. Cilj je da se stabilno uđe u turističku sezonu, te dugoročna epidemiološka održivost ugostiteljske djelatnosti, odnosno da se ugostiteljski objekti, kad se jednom otvore, više ne zatvaraju.

Podijeli...

Read Previous

Lani zabilježeno 21,5 posto manje spasilačkih aktivnosti na moru u odnosu na godinu ranije

Read Next

Pula dobila informativne ploče s QR kodovima na novim stazama za hodanje