• 22. siječnja 2021.

Uvjeti korištenja


Dobrodošli na portal iTurizam – informativni turistički portal za područje Istarske županije.

Od ponedjeljka, 12. lipnja 2017., medijski je prostor bogatiji za elektroničku publikaciju iTurizam – informativni turistički portal za područje Istarske županije. Cilj portala je obogaćivanjem pluralizma u javnom prostoru dodatno potaknuti razvoj turizma i kulture te čitateljima približiti aktivnosti i događanja u Istarskoj županiji.

Slijedom toga i namjere da portal iTurizam (p)ostane dugotrajan proizvod na tržištu, u potrazi smo za poslovnim partnerima, udrugama, pojedincima, agencijama i turističkim zajednicama te putničkim agencijama, privatnim iznajmljivačima i novinarima koji žele koristiti usluge portala da nam se slobodno obrate. Svako dioništvo u kreiranju sadržaja je dobrodošlo.

Imate li vijest ili fotografiju koju želite podijeliti s javnošću, a pokriva tematiku portala, budite slobodni poslati nam na adresu elektroničke pošte urednik@iturizam.info.

Otvoreni smo i za medijska pokroviteljstva koja obuhvaćaju sljedeće teme – turizam, kultura i kulturna baština, gastronomija, obiteljski smještaj, hotelijerstvo, nekretnine, sport i fotografija.

Pratiti nas možete putem Facebook stranice iTurizam.info i Twitter profila @i_Turizam.

Uvjeti korištenja

Elektronička publikacija iTurizam sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, te linkova na druge stranice. Sve navedene sadržaje koristite na vlastitu odgovornost i portal iTurizam ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Komentari objavljeni na portalu iTurizam ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja.

Za sve komentare objavljene pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. iTurizam ne može se držati odgovornim za eventualnu štetu nastalu na taj način.

iTurizam zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

Preuzimanje sadržaja s portala iTurizam

Dozvoljeno je prenošenje sadržaja s portala iTurizam uz obavezno navođenje izvora/autora s poveznicom na originalni članak.

Intervencije u sadržaj, izgled i kontekst nisu dopuštene i podložne su tužbi.

Fotografije su dopuštene za prenošenje uz obavezno navođenje imena i prezimena autora. U suprotnom, nastala šteta iznosi 1000 kuna (plus PDV) prema preuzetoj fotografiji. Prijenosom fotografija bez suglasnosti portala iTurizam, vlasnika ili uredništva, pristajete na plaćanje računa kao posljedicu korištenja fotografija.

Objavljeni oglasi na portalu iTurizam

Korisnici oglasnika za nekretnine u sklopu portala iTurizam, samim pristupom i korištenjem usluga oglašavanja suglasni su s time da su pročitali ove Uvjete, u potpunosti ih razumjeli te iste kao takve prihvatili.

Korisnik je dužan dostaviti podatke o svojem identitetu: tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili ime i prezime naručitelja, OIB i njegovo prebivalište, odnosno boravište (Zakon o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti).

Korisnik je dužan provjeriti točnost te ispravnost podataka unesenih u oglas i u potpunosti odgovora za njegov sadržaj.

Korisnik je dužan za potrebe oglasa koristiti samo autorske fotografije (više na Zakon o autorskom pravu).

iTurizam, vlasnik i urednici portala ne snose odgovornost za sadržaj oglasa u slučaju da se korisnik nije pridržavao ovih Uvjeta korištenja.

iTurizam, vlasnik i urednici portala mogu bez najave, ukoliko primijete kršenje ovih Uvjete, uskratiti objavu oglasa, izmijeniti oglas te ukloniti fotografiju koja krši autorska prava.

iTurizam, vlasnik i urednici portala obvezuju se na diskreciju i čuvanje osobnih podataka korisnika (Zakon o zaštiti osobnih podataka).

iTurizam, vlasnik i urednici portala nisu dužni provjeravat istinitost i vjerodostojnost objavljenih oglasa.

Oglasnik ‘se provodi se volonterski – članak 3., stavak (1) Zakona o volonterstvu. Stoga su svi oglasi prodaje i potražnje nekretnina na portalu iTurizam postavljeni za dobrobit druge osobe, odnosno za zajedničku dobit (porast broja posjeta), bez postojanja uvjeta isplate novčane nagrade ili potraživanja druge imovinske koristi.

Vaše oglase – ponudu i potražnju nekretnina – šaljete na adresu elektroničke pošte urednik@iturizam.info.

Prema potrebi, kupoprodaju oglašenih nekretnina moguće je realizirati u suradnji s partnerskim agencijama za nekretnine.

Želimo vam uspješnu prodaju i potražnju putem našeg oglasnika!