• 22. siječnja 2021.

Vesna Loborika širok izbor okusa na jednom mjestu

Vesna Loborika je obiteljski obrt sa više od dva desetljeća iskustva u proizvodnji sira. Sve je započelo 1985. godine dobivši na poklon kozu, koja je bila glavni pokretač cjelokupne ideje. Sirana je započela s radom 1997. godine, koja se nalazi u mjestu Loborika (7km od Pule).

Uz tradicionalnu proizvodnju istarskih sireva, nadomak sirane nalazi se ugostiteljski objekt, bistro-pizzeria, gdje se pored standardne restoranske ponude organiziraju poslovne večere, domjenci i druge proslave.

Na prvi spomen sira, tradicije i blagodati, Vesna Loborika je jedini i pravi izbor za sve zaljubljenike u sireve. Uz primjenu suvremenih metoda sirarske tehnologije, proizvode se autohtoni istarski mliječni proizvodi kao što su svježi kravlji sir, vrhnje, ovjčji sir, sir s tartufima, maslinama, zelenim paprom, tekući jogurt i sl.

Kontrola i njega sireva zahtijeva veliku pažnju, stoga je u realizaciju same proizvodnje 2005. godine uveden HACCP sustav kojim se osigurava proizvodnja, rukovanje i distribucija zdravstveno ispravne hrane. Zbog dosljednosti kvalitete i predanog rada, te stalnim razvojem sirane i prisustvom na brojim festivalima, Vesna Loborika sirevi osvajači su brojih nagrada.

Baš kada ste pomislili na okus pravog domaćeg sira, posjetite specijalizirane trgovine u Loborici i Puli. Ukoliko se ne nalazite u blizini prodajnog mjesta, Kombi-trgovina nudi vlastite proizvode obilazeći sajmove, razne manifestacije i druga mjesta. Točan raspored obilazaka može se pronaći na službenoj web stranici Vesna Loborika.

Jesenski dani pravi su raj za sve ljubitelje gastronomije, stoga požurite i uživajte u istarskim autohtonim specijalitetima i ugodnom domaćem ambijentu. Bistro-Pizzeria nudi vam domaću hranu baziranu na vlastitim sirevima, ali i drugim istarskim specijalitetima s domaćom tjesteninom, mesom i ribom uz široku ponudu raznih vrsta pizza.

Read Previous

Pokušaj ubojstva u Žminju

Read Next

Veliki interes za radom u Plavoj laguni

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *