Započeo postupak javne nabave za POS stanove u Rovinju

Press

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama je s današnjim danom objavila otvoreni postupak javne nabave za radove na izgradnji dvije višestambene građevine POS-a u Rovinju.

Time je učinjen još jedan korak prema realizaciji 28 stambenih jedinica od strane APN-a. Pritom će Grad sufinancirati projekt zemljištem i komunalnom infrastrukturom. Predviđa se priključenje građevine na pristupnu prometnicu, vodovodnu, kanalizacijsku, elektrodistribucijsku, telekomunikacijsku i plinsku mrežu prema posebnim uvjetima nadležnih komunalnih tvrtki i javnopravnih tijela.

Grad Rovinj-Rovigno ima namjeru nastaviti s projektom izgradnje POS stanova i nakon realizacije dviju planiranih građevina obzirom na velik interes građana – podsjećamo kako su na natječaj za pravo kupnje predmetnih stambenih jedinica pristigle sveukupno 184 prijave –te je u tu svrhu već i otkupljena jedna čestica u istoj zoni.

Iz Grada Rovinja podsjećaju da program poticajne stanogradnje omogućuje kupnju prve nekretnine po cijenama koje su znatno povoljnije od onih na tržištu, no za ostvarivanje prava kupnje stana potrebno je u svakom slučaju ispuniti kriterij kreditne sposobnosti. Naglašavaju kako je Izmjenama i dopunama Zakona o Društveno poticanoj stanogradnji, koje su stupile na snagu u srpnju prošle godine, uvedena desetogodišnja zabrana otuđenja i davanja u najam stanova kako bi se spriječile zloporabe pri preprodaji i davanju u najam stanova koji nisu korišteni za rješavanje stambenog pitanja već za ostvarivanje financijske koristi kupca. Uz navedeno, povećana je i maksimalna cijena stana na 1.319,64 €/m2.

Podijeli...

Read Previous

Brojni istarski srednjoškolci kao aktivni pokretači društvenih promjena

Read Next

Aminess Maravea Camping Resortu dodijeljena posebna ADAC nagrada za digitalizaciju i online marketing

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.